PREDSTAVITEV

Šolo športa Celje je 16. januarja 2017 ustanovil Blaž Sendelbah, diplomirani kineziolog Fakultete za šport v Ljubljani. V času študija je delal kot vaditelj v društvu ABC šport v Ljubljani, kjer se je prvič v praksi srečal z vadbo otrok. Kot študent se je seznanil tudi z vadbo s kettlebelli pri Gregorju Sobočanu. Sama vadba s kettlebelli ga je tako navdušila, da je o njej napisal svojo diplomsko nalogo in opravil licenco za kettlebell trenerja. Pot ga je vodila tudi v Nemčijo, kjer je opravil tritedensko prakso v enem izmed najbolj priznanih rehabilitacijskih centrov Eden Reha.

Njegova prva športna ljubezen je rokomet, ki ga trenira od svojega 8. leta dalje. Z mladinsko reprezentanco je osvojil bronasto medaljo na evropskem mladinskem prvenstvu leta 2012. Trenutno deluje kot rokometni trener v Rokometni šoli RK Celje Pivovarna Laško.

Leta 2015 se je prvič spoznal z vadbo na delovnem mestu, ki jo danes izvaja v okviru:

  • Zavoda za šolske storitvene dejavnosti Petka Žalec,
  • Urada RS za meroslovje v Celju,
  • javnega podjetja Vodovod – Kanalizacija, d.o.o. v Celju.
  • Dinetix d.o.o.

Blaž je v letih študija in tudi kasneje pridobil veliko teoretičnih in praktičnih znanj s področja vadbe otrok in odraslih. Je zagovornik postopnosti, dobrega vzdušja, komunikacije in spoštovanja. Že od nekdaj ima rad miganje in si ne predstavlja življenja brez njega. Šolo športa Celje je ustanovil, ker si želi, da bi tako otroci kot tudi odrasli čim več migali z velikim nasmeškom na obrazu. =)